Kuka ja miksi?

Uutta blogia aloittaessa pahin kirjoitettava on usein juuri se ensimmäinen postaus. Rölli-peikkoa lainatakseni: ”Jos et usko, kokeile vaikka.”. Mutta asiaan: Mielestäni blogin lukeminen on helpompaa ja ennen kaikkea nautittavampaa, kun tietää jotakin kirjoittajasta ja hänen motiiveistaan. Siis aloitetaanpa esittämällä seuraava kysymys:

Kuka?

Olen kirjoitushetkellä 18-vuotias Elimäen lukiota käyvä lukion toisluokkalainen. Kiinnostuksenkohteitani ovat mm. musiikki, tietotekniikka ja lukeminen. Syy tämän blogin aloittamiselle näppäimistöni vieressä lojuvan tabletin lisäksi on näkövammani – tarkemmin sanottuna 100-prosenttinen sokeus. Näkökykyni rajoittuu kirkkaiden valonlähteiden, kuten esimerkiksi pöytälamppujen tai kirkkaiden ledien tuottaman valon tarkasteluun.

Miksi?

Viimeisen puolentoista vuoden ajan opiskelumaailmaa on mullistanut tablettivallankumoukseksi kutsumani ilmiö. Tablettien (=taulutietokoneiden) tultua Applen iPadin ja Android-laitteiden myötä kuluttajien tietoisuuteen ymmärrettiin, kuinka suuri hyöty tableteista voikaan olla opiskelijoille. Pienellä, kevyellä ja ennen kaikkea henkilökohtaisella laitteella saattoi hakea vaivattomasti tietoja sekä tehdä muistiinpanoja tai jopa kokonaisen esityksenkin kätevästi luokassa tai sen ulkopuolella. Näistä havainnoista ensimmäisen kerran kuultuani en innostunut mainittavammin – olihan minulla jo järjestelmä (josta lisää tuonnempana), johon olin täysin tyytyväinen. Tänään en kuitenkaan voinut vastustaa kiusausta, vaan muille luokkani oppilaille iPadeja jaettaessa päätin minäkin ottaa yhden testikäyttöön. Tässä blogissa tulenkin kertomaan havainnoistani iPadin hyödyllisyydestä näkövammaisen lukiolaisen päivittäisessä opiskelukäytössä.

Mutta miksi iPad?

Elimäen lukio on mukana Mobiiliopetusteknologia lukiolaisen arjessa ja oppimisessa -projektissa. Tästä syystä käytössämme ovat iPadit. Minun ei siis auta muu kuin keskittyä nimenomaan iPadin käyttöön, vaikka laajempi perspektiivi eri koulujen tablettitarjontaan olisikin ollut mielenkiintoisempaa ja kehittävämpää. Pyrin pitämään parhaani mukaan henkilökohtaiset mielipiteeni Applesta tai Googlesta tämän blogin ulkopuolella.

Kysymyksiä?

Jäikö kirjoitukseni pohjalta jokin seikka askarruttamaan, vai haluaisitko tietää lisää jostakin asiasta postaukseen liittyen tai sen ulkopuolelta? Kommenttimahdollisuus on sitä varten. Muistakaa: Tyhmiä kysymyksiä ei ole.

Mainokset

3 kommenttia artikkelissa “Kuka ja miksi?

  1. Hieno avaus! Jäämme mielenkiinnolla odottamaan jatkoa. Nämä ovat hyvin merkityksellisiä kokemuksia – ovat ne sitten positiivisia tai negatiivisia. Tärkeintä on aidot ja rehelliset mielipiteet.

  2. Tosi mielenkiintoinen projekti ylipäätään, mutta näkökulmasi siihen tästä vasta mielenkiintoista tekeekin. Toimin yhteisömanagerina Nörttitytöt -blogissa (http://geekgirlsfinland.blogspot.com/) ja ehdinkin jo vinkata luokkakaverisi Rikkokirin blogissa, että olisin hyvin innokas saamaan meidänkin blogiimme jonkinlaisen kokoavan tekstin kokemuksistanne joskus projektin lopulla. Voisitte laatia sen vaikka Rikkokirin kanssa yhdessä niin että saisimme sekä näkevän että näkövammaisen opiskelijan kokemuksia mukaan. Blogimme tavoittaa noin 150 lukijaa päivässä ja suosituimmat kirjoitukset ovat keränneet tuhansiakin selailuja. Tämä on aihe, joka varmasti kiinnostaisi monia lukijoitamme! Jos meille kirjoittaminen kiinnostaa, pistäkäähän Rikkokirin kanssa minulle postia osoitteeseen geekgirlfinlandia@gmail.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s